Recept

Činská vepřová žebírka

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 35228
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibulka jarní
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1,3 kg Vepřová žebra
Zálivka
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Sherry brandy
25 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 949 kcal
Kilojoule 3 972kJ
3% Sacharidy 11 g
101% Tuky 76 g
39% Sodík 775 mg
92% Bílkoviny 52 g

Činská vepřová žebírka postup přípravy receptu:

1

Žebírka dáme v jedné vrstvě na pekáč, osolíme, opepříme a 1 1/2 hodiny pečeme v předehřáté troubě při 140 °C.

2

Připravíme si zálivku na kterou smícháme strouhaný zázvor, drcený česnek, sójovou omáčku, sherry, omáčku hoisin, rajský protlak, sezamový olej a cukr.

3

Zálivkou obalíme žebírka tak, aby byla stejnoměrně ochucená. Teplotu v troubě zvýšíme na 180 °C a žebírka 25-30 minut dopékáme. Před podáváním je ozdobíme cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept