Jednoduchý recept

Vafle s cibulovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 35230
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Cibule
150 g Cibulka jarní
50 g Hořčice
5 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko - podmáslí
50 g Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
100 ml Rajčatová šťáva
100 g Strouhanka
5 g Sůl
10 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 301kJ
9% Sacharidy 34 g
56% Tuky 42 g
43% Sodík 867 mg
22% Bílkoviny 13 g

Vafle s cibulovým krémem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme máslo, vejce, mouku, strouhanku, prášek do pečiva, sůl, pepř přilijeme podmáslí a vypracujeme hladké těsto na vafle.

2

Vaflovač potřeme tukem a postupně v něm pečeme křupavé vafle.

3

Cibuli s jarní cibulkou nakrájíme nadrobno, vložíme do pánve s troškou oleje, orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme hořčici a smetanu. Promícháme a prohřejeme.

4

Vafle rozdělíme na talířky, doplníme cibulkovým krémem a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept