Jednoduchý recept

Bramborové zahýbance se zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35231
Kategorie: Brambory

Ingredience

100 g Anglická slanina
750 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Husí sádlo
1 dl Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
100 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
19% Sacharidy 67 g
32% Tuky 24 g
33% Sodík 653 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborové zahýbance se zelím postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory dáme vařit s 1.5 l vody. Vaříme je přibližně 25 minut, pak je scedíme a když vychladnou, oloupeme je, nastrouháme a dáme do mísy.

2

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na kostičky, anglickou slaninu na tenké proužky. V menším kastrolu si vysmažíme slaninu dozlatova, pak na ni dáme kysané zelí, podle chuti sůl, cukr a pepř. Promícháme a pod pokličkou podusíme přibližně 5-8 minut. Necháme ho pak vychladnout. Zelí rozdělíme na 4 díly.

3

K bramborům přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl (1 lžičku), mléko a na podsypaném vále vypracujeme tužší vláčné těsto. Potom těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme 1 placku o síle cca 1 cm.

4

Na 1/2 každé placky dáme 1/4 zelí, placku přehneme a okraje slepíme stlačením k sobě.

5

Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Placky pečeme přibližně 8-10 minut, pak je otočíme a pečeme dalších 8-10 minut. Pečeme při 190-200°C.

6

Upečené zahýbance by mít zlatohnědou barvu. Každou placku dáme na talíř, potřeme roztopeným husím sádlem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept