Bramborové zahýbance se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové zahýbance se zelím
Bramborové zahýbance se zelím
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35231 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
750 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 986,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Cukr krupice, Husí sádlo, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové zahýbance se zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory dáme vařit s 1.5 l vody. Vaříme je přibližně 25 minut, pak je scedíme a když vychladnou, oloupeme je, nastrouháme a dáme do mísy. |
2 | Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na kostičky, anglickou slaninu na tenké proužky. V menším kastrolu si vysmažíme slaninu dozlatova, pak na ni dáme kysané zelí, podle chuti sůl, cukr a pepř. Promícháme a pod pokličkou podusíme přibližně 5-8 minut. Necháme ho pak vychladnout. Zelí rozdělíme na 4 díly. |
3 | K bramborům přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl (1 lžičku), mléko a na podsypaném vále vypracujeme tužší vláčné těsto. Potom těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme 1 placku o síle cca 1 cm. |
4 | Na 1/2 každé placky dáme 1/4 zelí, placku přehneme a okraje slepíme stlačením k sobě. |
5 | Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Placky pečeme přibližně 8-10 minut, pak je otočíme a pečeme dalších 8-10 minut. Pečeme při 190-200°C. |
6 | Upečené zahýbance by mít zlatohnědou barvu. Každou placku dáme na talíř, potřeme roztopeným husím sádlem a podáváme. |