Kyperská žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyperská žebírka
Kyperská žebírka
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35233 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
160 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
5 g | Kmín římský |
90 ml | Olej olivový |
750 g | Vepřová žebra |
250 ml | Víno červené |
MARINÁDA | |
---|---|
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 151,9mg |
Draslík | 757,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 165,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín římský, Vepřová žebra, Víno červené, Koriandr čerstvý, Skořice mletá, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyperská žebírka postup přípravy receptu:
1 | Žebírka nasekáme na 4 cm kostky. |
2 | Marináda: smícháme červené víno, semínka koriandru, skořici a pepř. Maso v marinádě obalíme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat. Poté maso vyjmeme z marinády. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a za občasného míchání zvolna několik minut smažíme, až změknou, ale nezmění barvu. |
4 | Přidáme osolené maso a 5 minut je středně prudce dohněda smažíme. Vylijeme přebytečný tuk, přilijeme marinádu, vývar, víno a 1 hodinu zvolna podusíme, až maso změkne. |
5 | Maso vyndáme a přemístíme do mělké žáruvzdorné mísy, do níž se musí vejít pouze v 1 vrstvě. Ze šťávy sebereme tuk a přecedíme ji, aby v ní nezůstala semínka koriandru. Šťávou maso přelijeme a posypeme kmínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě při 200°C, až povrch masa zhnědne a je křupavý. |