Muflon s česnekem pečený na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muflon s česnekem pečený na pivu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35235 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
80 g | Máslo čerstvé |
800 g | Mufloní maso |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 102,5mg |
Vláknina | 420,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mufloní maso, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Muflon s česnekem pečený na pivu postup přípravy receptu:
1 | Maso necháme několik dní odležet, poté je osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek rozdrtíme. |
2 | V pekáči vyškvaříme slaninu, na ní ze všech stran osmažíme maso, k němu přidáme česnek, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Po zhruba 40 minutách odstraníme poklici a maso dopečeme. Maso nakrájíme a ve šťávě povaříme máslo. |