Chřestová polévka s opečenou bagetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová polévka s opečenou bagetou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35236 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
30 g | Bageta |
2 ks | Chřest bílý |
2 ks | Chřest zelený |
1 špetka | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr tavený madetka |
30 ml | Voda pitná |
1 stroužek | Česnek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 37,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Chřest bílý, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Sýr tavený madetka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová polévka s opečenou bagetou postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě. V taveném sýru rozmícháme rozetřený česnek, dále přimícháme papriku, natřeme jím kousky bagety a opékáme je na grilu asi 2 minuty. Chřestový vývar s kousky chřestu dochutíme pepřem, solí, cukrem. |
2 | Polévku nalijeme na talíře, navrch položíme opečené kousky bagety a podáváme horké. |