Recept

Srnčí kýta dušená s divokým kořením na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35239

Ingredience

3 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
250 g Džem brusinkový
6 ks Jalovec
150 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
60 ml Olej slunečnicový
8 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
120 g Slanina vepřová
800 g Srnčí kýta
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,160 kcal
Kilojoule 4 854kJ
36% Sacharidy 129 g
168% Tuky 126 g
27% Sodík 543 mg
143% Bílkoviny 80 g

Srnčí kýta dušená s divokým kořením na pivu postup přípravy receptu:

1

Maso bez kosti odblaníme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a pod fólií necháme v chladničce přes noc. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na čtvrtky.

2

Slaninu s cibulí osmažíme na 1 lžíci oleje, přidáme zeleninu, koření a zamícháme. Poté vložíme maso, osmažíme ze všech stran, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Zeleninu vyjmeme ze šťávy, tu přecedíme a rozmixujeme v ní zeleninu, přimícháme brusinkový džem, podle potřeby osolíme a omáčku prohřejeme. Maso před podáváním nakrájíme a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept