Srnčí kýta dušená s divokým kořením na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta dušená s divokým kořením na pivu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
250 g | Džem brusinkový |
6 ks | Jalovec |
150 g | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
60 ml | Olej slunečnicový |
8 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
600 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Slanina vepřová |
800 g | Srnčí kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 50g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,7mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Jalovec, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta dušená s divokým kořením na pivu postup přípravy receptu:
1 | Maso bez kosti odblaníme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a pod fólií necháme v chladničce přes noc. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Slaninu s cibulí osmažíme na 1 lžíci oleje, přidáme zeleninu, koření a zamícháme. Poté vložíme maso, osmažíme ze všech stran, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Zeleninu vyjmeme ze šťávy, tu přecedíme a rozmixujeme v ní zeleninu, přimícháme brusinkový džem, podle potřeby osolíme a omáčku prohřejeme. Maso před podáváním nakrájíme a přelijeme omáčkou. |