Srnčí hřbet dušený na černém pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí hřbet dušený na černém pivu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35240 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
8 ks | Jalovec |
70 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kg | Srnčí maso |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 156,2mg |
Draslík | 885,4mg |
Vláknina | 177,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí hřbet dušený na černém pivu postup přípravy receptu:
1 | Srnčí hřbet vykostíme, odblaníme, nakrájíme na kostky a promícháme s drceným jalovcem, solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na nudličky. |
2 | Maso osmažíme na másle, přidáme bobkový list, slaninu, promícháme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Na závěr ochutíme citronovou šťávou, cukrem a chvilku povaříme. |