Medailonky z jelení kýty v černém pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailonky z jelení kýty v černém pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Jalovec |
800 g | Jelení kýta |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 cl | Slivovice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 838,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jelení kýta, Máslo čerstvé, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medailonky z jelení kýty v černém pivu postup přípravy receptu:
1 | Kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, okořeníme drceným jalovcem a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Maso osmažíme na másle, poté přidáme cibuli, vlijeme pálenku s pivem a zhruba pět minut dusíme. Maso osolíme až na závěr. |
Poznámka
Nejlepší je použít jalovcovou pálenku.