Recept

Chřestová polévka s jíškou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35242

Ingredience

150 g Chřest sterilovaný
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
50 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
10 g Polévkové koření
1 špetka Sůl
2,8 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 769kJ
21% Sacharidy 76 g
42% Tuky 32 g
169% Sodík 3 g
38% Bílkoviny 21 g

Chřestová polévka s jíškou postup přípravy receptu:

1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku ochutíme muškátovým oříškem a pepřem a za stálého promíchávání vléváme vlažný vývar. Vývar s jíškou vaříme 20 minut. Ke konci varu přiléváme mléko. Polévku krátce povaříme a přecedíme.

2

Do zcezené polévky dáme kousky sterilovaného chřestu, osolíme a krátce povaříme. Polévku doplníme polévkovým kořením a povaříme. Před podáváním vsypeme do polévky nasekanou petrželku a pažitku. Polévku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept