Recept

Zajíc pečený s cibulí v pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35243
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
4 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2,5 kg Zaječí maso
80 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 910kJ
10% Sacharidy 35 g
23% Tuky 17 g
23% Sodík 467 mg
174% Bílkoviny 98 g

Zajíc pečený s cibulí v pivu postup přípravy receptu:

1

Očištěného a odblaněného zajíce osolíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Na vyškvařenou slaninu přidáme polovinu nakrájené cibule, porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme česnek, koření, podlijeme polovinou piva a zhruba hodinu pečeme pod poklicí v předehřáté troubě.

3

Upečeného zajíce přeložíme na mísu a držíme na teple. Šťávu vydusíme, vmícháme mouku, zarestujeme, přimícháme zbylou cibuli, zalijeme pivem a zhruba čtvrt hodiny povaříme. Do hotové omáčky vložíme porce zajíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept