Zajíc s česnekem dušený na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc s česnekem dušený na pivu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35244 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
5 ks | Nové koření celé |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 351,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 326,0mg |
Vitamín A | 8,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Nové koření celé, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc s česnekem dušený na pivu postup přípravy receptu:
1 | Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky a potřeme česnekem, který jsme utřeli se solí. |
2 | Porce zajíce osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté podlijeme pivem, přidáme nové koření a dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Před podáváním přimícháme jemně posekanou petrželovou nať. |