Jednoduchý recept

Sladkokyselá polévka s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35245

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
50 ml Víno bílé
700 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 075kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
44% Sodík 877 mg
13% Bílkoviny 8 g

Sladkokyselá polévka s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku a kousky chřestu. Potom chřest s cibulkou zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou vaříme doměkka. Část vařeného chřestu vyjmeme děrovanou naběračkou, ochutíme ho solí a pepřem, a potom ho rozmixujeme. Rozmixovaný chřest s kořením rozředíme smetanou a vínem a několik minut povaříme. Na závěr do polévky vrátíme odložený nerozmixovaný chřest a polévku dochutíme cukrem. Polévku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept