Sladkokyselá polévka s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselá polévka s chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35245 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
700 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 31,6mg |
Draslík | 280,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselá polévka s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme na kostičky. Na oleji osmahneme cibulku a kousky chřestu. Potom chřest s cibulkou zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou vaříme doměkka. Část vařeného chřestu vyjmeme děrovanou naběračkou, ochutíme ho solí a pepřem, a potom ho rozmixujeme. Rozmixovaný chřest s kořením rozředíme smetanou a vínem a několik minut povaříme. Na závěr do polévky vrátíme odložený nerozmixovaný chřest a polévku dochutíme cukrem. Polévku podáváme horkou. |