Jednoduchý recept

Zajíc pečený v červeném zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 35246
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Hřebíček
6 ks Jalovec
1 kávová lžička Koření Zvěřina
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Pepř černý celý
700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
120 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2,5 kg Zaječí maso
700 g Zelí červené - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 913 kcal
Kilojoule 3 820kJ
16% Sacharidy 59 g
39% Tuky 29 g
40% Sodík 808 mg
183% Bílkoviny 103 g

Zajíc pečený v červeném zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

2

Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji.

3

Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo.

4

Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept