Recept

Rybí polévka s chřestem a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35247

Ingredience

250 g Chřest zelený
1 ks Fenykl sladký - hlíza
30 g Losos uzený
900 g Mořský jazyk
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
450 g Rajčata
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 ml Smetana jihočeská zakysaná15%
1 špetka Sůl
450 g Treska aljašská
1 l Vývar rybí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 168kJ
4% Sacharidy 16 g
57% Tuky 43 g
57% Sodík 1 g
134% Bílkoviny 75 g

Rybí polévka s chřestem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Stroužek česneku utřeme, fenykl nasekáme na kousky. Rajčata a chřest nakrájíme na kousky.

2

Na rozpáleném tuku osmahneme kousky fenyklu s česnekem. Na pánev přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, vše zalijeme rybím vývarem a pod pokličkou vaříme 20 minut. Poté přidáme plátky tresky a mořského jazyka, povaříme 5 minut a odstavíme od ohně a necháme mírně vychladnout. Potom směs rozmixujeme. Hrnec vypláchneme, vlijeme do něj zpátky polévku a přimícháme do ní smetanu. Přidáme hlavičky chřestu a za stálého míchání vaříme 5 minut.

3

Polévku dochutíme solí a pepřem a na talířích ozdobíme kysanou smetanou a plátky uzeného lososa. Polévku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept