Rybí polévka s chřestem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s chřestem a smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35247 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Chřest zelený |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
30 g | Losos uzený |
50 g | Máslo čerstvé |
900 g | Mořský jazyk |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
450 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 špetka | Sůl |
450 g | Treska aljašská |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 238,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Losos uzený, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Smetana jihočeská zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s chřestem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Stroužek česneku utřeme, fenykl nasekáme na kousky. Rajčata a chřest nakrájíme na kousky. |
2 | Na rozpáleném tuku osmahneme kousky fenyklu s česnekem. Na pánev přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, vše zalijeme rybím vývarem a pod pokličkou vaříme 20 minut. Poté přidáme plátky tresky a mořského jazyka, povaříme 5 minut a odstavíme od ohně a necháme mírně vychladnout. Potom směs rozmixujeme. Hrnec vypláchneme, vlijeme do něj zpátky polévku a přimícháme do ní smetanu. Přidáme hlavičky chřestu a za stálého míchání vaříme 5 minut. |
3 | Polévku dochutíme solí a pepřem a na talířích ozdobíme kysanou smetanou a plátky uzeného lososa. Polévku podáváme horkou. |