Tortellini z oblasti Emilia-Romagna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini z oblasti Emilia-Romagna
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35248 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 l | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Sýr Parmezán |
Těsto pro výrobu vaječných těstovin | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nádivka | |
25 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mleté kuřecí maso |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
90 g | Salám Mortadela |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
60 g | Sýr Parmezán |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 276,4mg |
Draslík | 560,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 495,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sýr Parmezán, Sůl, Vejce slepičí, Muškátový oříšek, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Mleté kuřecí maso, Salám Mortadela, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini z oblasti Emilia-Romagna postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vložíme kuřecí mleté maso, nakrájený rozmarýn a šalvěj. Dochutíme solí a pepřem a přimícháme nastrouhaný muškátový oříšek. Často mícháme a restujeme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. |
2 | Do pánve přilijeme vývar, zamícháme a vaříme bez poklice 20 minut mírným varem, abychom měli maso poměrně suché. Poté necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný parmezán, mortadelu a vejce a vše důkladně promícháme. |
3 | Dále vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Kráječem na ravioli se zvlněným okrajem vykrojíme z těsta 10 koleček. Do každého kolečka dáme trochu nádivky. Okraje těsta kolem nádivky potřeme vodou. |
4 | Naplněná kolečka přehneme tak, aby se kraje úplně přesně nepřekrývaly. Okraje k sobě přimáčkneme. Půlměsíčky obtočíme kolem ukazováčku jedné ruky a vzdálené konce těsta k sobě přimáčkneme. |
5 | Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbývajícím těstem. |
6 | V hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Vložíme tortellini a vaříme 5 minut. Vývar ochutnáme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem. |
7 | Hotové tortellini nalijeme spolu s vývarem do mísy, posypeme trochou nastrouhaného parmezánu a můžeme servírovat. |