Recept

Tortellini z oblasti Emilia-Romagna

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35248
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 l Hovězí vývar základní
1 hrst Sýr Parmezán
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Nádivka
25 g Máslo čerstvé
250 g Mleté kuřecí maso
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
90 g Salám Mortadela
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
60 g Sýr Parmezán
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 405kJ
17% Sacharidy 61 g
43% Tuky 32 g
121% Sodík 2 g
97% Bílkoviny 55 g

Tortellini z oblasti Emilia-Romagna postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vložíme kuřecí mleté maso, nakrájený rozmarýn a šalvěj. Dochutíme solí a pepřem a přimícháme nastrouhaný muškátový oříšek. Často mícháme a restujeme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky.

2

Do pánve přilijeme vývar, zamícháme a vaříme bez poklice 20 minut mírným varem, abychom měli maso poměrně suché. Poté necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný parmezán, mortadelu a vejce a vše důkladně promícháme.

3

Dále vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Kráječem na ravioli se zvlněným okrajem vykrojíme z těsta 10 koleček. Do každého kolečka dáme trochu nádivky. Okraje těsta kolem nádivky potřeme vodou.

4

Naplněná kolečka přehneme tak, aby se kraje úplně přesně nepřekrývaly. Okraje k sobě přimáčkneme. Půlměsíčky obtočíme kolem ukazováčku jedné ruky a vzdálené konce těsta k sobě přimáčkneme.

5

Těstoviny rozložíme na pomoučněnou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbývajícím těstem.

6

V hrnci uvedeme do varu hovězí vývar. Vložíme tortellini a vaříme 5 minut. Vývar ochutnáme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.

7

Hotové tortellini nalijeme spolu s vývarem do mísy, posypeme trochou nastrouhaného parmezánu a můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept