Citronový puding - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový puding
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35249 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
140 g | Cukr moučkový |
0,3 l | Mléko plnotučné |
160 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,3 l | Sirup malinový |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 341g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 931,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sirup malinový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový puding postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme mouku a důkladně rozmícháme. Hrnec postavíme na plotnu a za stálého míchání zahříváme, dokud těsto nezhoustne. Necháme vychladnout, přidáme postupně žloutky, poté cukr, nastrouhanou kůru z citronu a mícháme cca 15 minut. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, posypeme cukrem a podáváme s malinovým sirupem. |