Kuřecí polévka s chřestem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s chřestem a smetanou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35250 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
250 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar slepičí |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 174,6mg |
Draslík | 509,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Muškátový oříšek, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar slepičí, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s chřestem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso zalijeme studenou vodou a vaříme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka. Chřest očistíme, opláchneme a vaříme zvlášť v osolené vodě s kostkou cukru. Z hladké mouky a másla umícháme na mírném ohni světlou jíšku do které vmícháme slepičí vývar, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povaříme. Do polévky dále přidáme pokrájené kuřecí maso a vařený chřest a zalijeme smetanou, v které jsme rozmíchali žloutek. Polévku opět prohřejeme a servírujeme s nasekanou petrželkou a pažitkou. |