Recept

Karamelový puding se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35253

Ingredience

16 ks Cukr kostkový
4 kávová lžička Cukr krupice
0,5 l Mléko plnotučné
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání
1 špetka Vanilka mletá
4 ks Vejce slepičí
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 757kJ
12% Sacharidy 44 g
31% Tuky 24 g
3% Sodík 67 mg
18% Bílkoviny 10 g

Karamelový puding se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Kostky cukru zlehka navlhčíme vodou, vložíme do kastrolu a upražíme dohněda. Poté zalijeme horkou vodou, promícháme, nalijeme do pudingové formy a necháme vychladnout.

2

Mezitím v mléce povaříme cukr a vanilku. V dalším hrnci ušleháme celá vejce, postupně k nim přiléváme vroucí sladké mléko a dobře prohřejeme. Krém vlijeme do formy, uzavřeme, vložíme do kastrolu s vařící vodou a v troubě pečeme 30-45 minut.

3

Hotový puding necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept