Jednoduchý recept

Bramborová paštika s vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35256

Ingredience

500 g Brambory
0,5 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Kmín celý
3,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr kozí
2,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 821kJ
6% Sacharidy 21 g
60% Tuky 45 g
42% Sodík 843 mg
43% Bílkoviny 24 g

Bramborová paštika s vejci postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oloupeme, pokrájíme na kostky, uvaříme v 1 l vody se solí a kmínem doměkka.

2

Omytou petrželku drobně pokrájíme (2 lžíce). Vejce dáme do 0.5 l vody s 1 lžičkou soli a uvaříme natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.

3

Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim 2 lžíce másla, 0.5 dl ohřáté smetany, petrželku s pepřem a vše dobře promícháme. Brambory rozdělíme na 3 díly.

4

Ve 2 dl smetany si rozmícháme hořčici a 0.5 lžičky soli.

5

Menší zapékací misku vymažeme máslem (1.5 lžíce). Na dno rozložíme 1/3 brambor, na ně poskládáme plátky ze 3 vajec, znovu dáme vrstvu brambor a na ni položíme plátky zbývajících vajec. Zakončíme poslední vrstvou brambor. Vše zalijeme připravenou smetanou, povrch posypeme nastrouhaným kozím sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 160°C přibližně 25 minut dozlatova.

6

Každou porci paštiky podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept