Bramborová paštika s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová paštika s vejci
Bramborová paštika s vejci
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35256 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
3,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr kozí |
6 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 487,4mg |
Draslík | 741,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Sýr kozí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová paštika s vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oloupeme, pokrájíme na kostky, uvaříme v 1 l vody se solí a kmínem doměkka. |
2 | Omytou petrželku drobně pokrájíme (2 lžíce). Vejce dáme do 0.5 l vody s 1 lžičkou soli a uvaříme natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim 2 lžíce másla, 0.5 dl ohřáté smetany, petrželku s pepřem a vše dobře promícháme. Brambory rozdělíme na 3 díly. |
4 | Ve 2 dl smetany si rozmícháme hořčici a 0.5 lžičky soli. |
5 | Menší zapékací misku vymažeme máslem (1.5 lžíce). Na dno rozložíme 1/3 brambor, na ně poskládáme plátky ze 3 vajec, znovu dáme vrstvu brambor a na ni položíme plátky zbývajících vajec. Zakončíme poslední vrstvou brambor. Vše zalijeme připravenou smetanou, povrch posypeme nastrouhaným kozím sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 160°C přibližně 25 minut dozlatova. |
6 | Každou porci paštiky podáváme posypanou pokrájenou petrželkou. |