Recept

Kynuté buchty se švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35260

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
150 g Med včelí
3 dl Mléko polotučné
700 g Mouka polohrubá
60 g Máslo jihočeské
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g Švestky
1 ks Cukr skořicový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 170kJ
14% Sacharidy 51 g
7% Tuky 6 g
5% Sodík 105 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kynuté buchty se švestkami postup přípravy receptu:

1

V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme 1 lžíci cukru, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy prosijeme mouku, přidáme 3 vejce, máslo, cukr, kůru z pomeranče, sůl, kypřicí prášek, vanilkový cukr, přilijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce a necháme ho na teplém místě vykynout 60 minut.

3

Vykynuté těsto vysypeme z mísy na moukou posypaný vál, rozválíme a

4

nožem anebo skleničkou vykrajujeme tak velké díly, jak velké chceme buchty. Na každý díl položíme 2 vypeckované švestky, které posypeme skořicovým cukrem, na švestky nalijeme 1 lžičku medu a pomoci palců naplněné buchty dobře uzavřeme. Připravené buchty naskládáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut. Upečené buchty necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept