Kynuté buchty se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté buchty se švestkami
Kynuté buchty se švestkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35260 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo jihočeské |
150 g | Med včelí |
3 dl | Mléko polotučné |
700 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky |
3 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Cukr skořicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 51,1mg |
Draslík | 232,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Pomerančová kůra, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Cukr skořicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté buchty se švestkami postup přípravy receptu:
1 | V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme 1 lžíci cukru, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. |
2 | Do mísy prosijeme mouku, přidáme 3 vejce, máslo, cukr, kůru z pomeranče, sůl, kypřicí prášek, vanilkový cukr, přilijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce a necháme ho na teplém místě vykynout 60 minut. |
3 | Vykynuté těsto vysypeme z mísy na moukou posypaný vál, rozválíme a |
4 | nožem anebo skleničkou vykrajujeme tak velké díly, jak velké chceme buchty. Na každý díl položíme 2 vypeckované švestky, které posypeme skořicovým cukrem, na švestky nalijeme 1 lžičku medu a pomoci palců naplněné buchty dobře uzavřeme. Připravené buchty naskládáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut. Upečené buchty necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat. |