Švestková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková omáčka
Švestková omáčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35261 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Máslo jihočeské |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Rum |
20 g | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
400 g | Švestky sušené |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 506,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 36,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,5mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Med včelí, Rum, Skořice mletá, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Mouka pšeničná hladká, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky rozvaříme ve vodě. Zahustíme je tak, že na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku, připravíme jíšku, kterou vysypeme do rozvařených švestek a za stálého míchání povaříme. Vařenou hmotu procedíme, abychom odstranily pecky. |
2 | Čistou omáčku dáme zpátky do hrnce, přidáme med, cukr, skořici, citronovou šťávu, a nastrouhanou citronovou kůru a nakonec rum. Promícháme a pár minut ještě povaříme. |