Česneková omáčka s kapii - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková omáčka s kapii
Česneková omáčka s kapii
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35262 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
10 g | Kapie |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Vývar zeleninový |
2 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 364,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková omáčka s kapii postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, nadrobno nasekaný česnek, nakrájenou kapii, osolíme, opepříme a všechno chvíli společně dusíme. |
2 | Směs zalijeme vývarem, důkladně promícháme a pár minut povaříme. |
3 | Na závěr omáčku přecedíme přes jemné síto a podáváme. |
Poznámka
Česneková omáčka je vhodná příloha k hovězímu steaku.