Jednoduchý recept

Teplá polévka s chřestem a citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35263
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

300 g Chřest bílý
1 ks Citrony
1 kostka Cukr kostkový
2 ks Karotka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 012kJ
11% Sacharidy 41 g
9% Tuky 7 g
63% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Teplá polévka s chřestem a citronem postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Mrkev a chřest kuchyňsky očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka.

2

V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu a do vroucího dáme mrkev, kterou vaříme asi 3 minuty. Poté přidáme chřest a vaříme doměkka. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a nakrájíme na menší kousky. Chřest vrátíme do vývaru a přidáme uvařenou rýži. Vývar dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.

3

Hotovou polévku dochutíme 1 kostkou cukru, naservírujeme do misek nebo talířů, a poté polévku ozdobíme celými kolečky citronu a nasekanou natí kopru a petržele. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept