Smetanová polévka s brokolicí a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka s brokolicí a chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35264 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Brokolice |
150 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 380,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová polévka s brokolicí a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Brokolici a chřest kuchyňsky očistíme a nakrájíme na kousky, které na pánvi osmahneme. V hrnci na polévku z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme nejméně 20 minut. Pak do vývaru přidáme orestované kousky brokolice a chřestu. |
2 | Na závěr polévku dochutíme bílým pepřem a solí, zjemníme smetanou a pro vůni nastrouháme muškátový oříšek. |
3 | Podáváme horké se sýrovými toasty. |