Recept

Polévka s chřestem, rajčaty a citrónem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35266
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 807kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 16 g
4% Sodík 70 mg
8% Bílkoviny 4 g

Polévka s chřestem, rajčaty a citrónem postup přípravy receptu:

1

Chřest důkladně očistíme a oloupeme. Slupky z chřestu dáme do vařit do litru vody a vaříme 15 minut. Vývar zcedíme. Chřest nakrájíme na kousky a na másle orestujeme. Osmahlý chřest ochutíme cukrem, zalijeme smetanou a vývarem a vaříme asi 20 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Z vývaru vyndáme děrovanou naběračkou část chřestových kousků na ozdobu, a vývar se zbylým chřestem rozmixujeme. Rozmixovanou směs dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Studenou polévku servírujeme ozdobenou kousky chřestu a rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept