Jednoduchý recept

Zahuštěná polévka s chřestem a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35268

Ingredience

300 g Chřest zelený
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,2 kávová lžička Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
20 g Žemle tuková
125 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 935kJ
4% Sacharidy 15 g
23% Tuky 17 g
63% Sodík 1 g
7% Bílkoviny 4 g

Zahuštěná polévka s chřestem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Kousky očištěného chřestu dáme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou dochutíme solí a muškátovým oříškem a zalijeme prochladlým chřestovým vývarem. Polévku dobře promícháme a vaříme nejméně 20 minut. Poté hotovou polévku zjemníme smetanou a naporcujeme, posypeme sekanou petrželkou a orestovanými kostičkami žemle. Pokrm podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept