Zahuštěná polévka s chřestem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahuštěná polévka s chřestem a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35268 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Chřest zelený |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Žemle tuková |
125 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 3,0mg |
Vláknina | 683,8mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zahuštěná polévka s chřestem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kousky očištěného chřestu dáme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou dochutíme solí a muškátovým oříškem a zalijeme prochladlým chřestovým vývarem. Polévku dobře promícháme a vaříme nejméně 20 minut. Poté hotovou polévku zjemníme smetanou a naporcujeme, posypeme sekanou petrželkou a orestovanými kostičkami žemle. Pokrm podáváme teplý. |