Pečená zvěřina na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zvěřina na zelí
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
400 g | Kančí kýta |
200 g | Klobása Dunajská |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
150 g | Slanina vepřová |
400 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Švestky sušené |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 665,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Zelí hlávkové bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zvěřina na zelí postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, všechno maso očistíme a nakrájíme na kostky, klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka, švestky vypeckujeme a pokrájíme. Syrové zelí nakrájíme na nudličky, kysané zelí scedíme a překrájíme, zelí promícháme. |
2 | Ve velkém kastrolu zpěníme cibuli na slanině, přidáme maso a osmažíme. Maso přeložíme na mísu a do kastrolu vložíme vrstvu zelí, poklademe částí masa, švestek, klobásy, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a překryjeme zelím. |
3 | Opakujeme vrstvení, až využijeme všechny suroviny. Směs zalijeme pivem a pomalu dusíme v předehřáté troubě. |