Směs masa a zeleniny pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs masa a zeleniny pečená na pivu
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35272 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
100 g | Klobása ostravská |
200 g | Kuřecí prsa |
300 g | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzená vepřová krkovička |
300 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 12,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Směs masa a zeleniny pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Maso a oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, očištěnou zeleninu na kousky, pórek na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky. Všechny suroviny smícháme s olejem. |
2 | Pekáč vymažeme sádlem, rozprostřeme v něm směs, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě. Poté poklici odložíme, směs promícháme a dopečeme. |