Plátky masa v marinádě pečené v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky masa v marinádě pečené v alobalu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
200 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
200 g | Jehněčí maso |
4 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Slanina vepřová |
4 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová kýta |
Na marinádu | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
4 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Pepř černý celý |
350 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 511,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta, Česnek, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky masa v marinádě pečené v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na plátky. |
2 | Každý druh masa nakrájíme na čtyři plátky, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladničce. |
3 | Na čtyři čtverce alobalu položíme plátek vepřového masa, díl cibule, díl slaniny, plátek hovězího, opět cibuli a slaninu a navrch položíme skopový plátek (pořadí druhů masa není závazné), porci osolíme, opepříme, alobal dobře zabalíme a vše pečeme v pekáči na pečícím papíru zhruba 1 hodinu. |
4 | Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku, hořčice, oleje, soli, piva a koření. |