Jednoduchý recept

Krkovice pečená na pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 35274
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,1 g Paprika mletá sladká
0,1 g Pepř černý mletý
0,5 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 polévková lžíce Sádlo syrové
2 g Sůl
750 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 478kJ
3% Sacharidy 10 g
64% Tuky 48 g
20% Sodík 407 mg
43% Bílkoviny 24 g

Krkovice pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Naklepané plátky krkovice osolíme a opepříme.

2

Cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky a promícháme vše s masem.

3

Pekáček vymažeme lžící sádla a naskládáme vedle sebe plátky krkovičky. Povrch krkoviček poklademe plátky slaniny a jemně poprášíme paprikou. Potom vše zalijeme pivem, aby nebyly plátky potopené, nejlépe do výšky slaniny.

4

Maso přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 220° přibližně 1 hodinu, dokud se pivo nezmění ve šťávu pod masem. Před koncem pečení alobal odstraníme, aby se povrch upekl dozlatova.

Poznámka

Nejlépe podávat s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept