Špízy z vepřového masa marinovaného v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z vepřového masa marinovaného v pivu
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
800 g | Vepřová kýta |
Na marinádu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 937,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Vepřová kýta, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z vepřového masa marinovaného v pivu postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a cibuli nakrájíme na plátky, maso na stejně velké kostky, vložíme do marinády a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny marinovat. |
2 | Marinádu připravíme smícháním pepře, soli, oleje a piva. |
3 | Uleželé maso napichujeme na jehly střídavě s cibulí a slaninou. Poté grilujeme. |