Grilovaný pstruh marinovaný v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný pstruh marinovaný v pivu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
600 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 465,4mg |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 554,2mg |
Vláknina | 68,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný pstruh marinovaný v pivu postup přípravy receptu:
1 | Všechny bylinky jemně nasekáme, smícháme s citronovou šťávou a pivem. |
2 | Pstruha osolíme, vložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce. |
3 | Marinovaného pstruha vložíme na gril a potíráme máslem, které jsme rozpustili. |
Poznámka
Servírujeme teplé.