Špíz z bůčku marinovaného se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z bůčku marinovaného se šalvějí
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35285 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřový bok |
300 ml | Zázvorové pivo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 276,0mg |
Vláknina | 674,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Zázvorové pivo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z bůčku marinovaného se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme se solí, šalvěj nahrubo nasekáme, bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Maso naložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce. |
3 | Poté maso napichujeme na jehly a grilujeme. Špízy během grilování potíráme marinádou. |
4 | Marinádu připravíme smícháním česneku se šlavějí, citronovou šťávou, olejem, pepřem, mletým kmínem a zázvorovým pivem. |