Grilovaný bůček na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný bůček na česneku
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35288 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřový bok |
Na marinádu | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 384,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřový bok, Bobkový list, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný bůček na česneku postup přípravy receptu:
1 | V pivu rozmícháme sůl, přidáme na čtvrtky nakrájené cibule, bobkový list. Česnek utřeme se solí. |
2 | Bůček bez kůže vykostíme, nakrájíme na plátky a vložíme do piva a pod fólií necháme alespoň 1 hodinu marinovat. |
3 | Marinované plátky vyjmeme z marinády, potřeme utřeným česnekem a spolu s marinovanou cibulí grilujeme. Během grilování potíráme marinádou. |
Tento recept používam už asi 6 rokov a môžem ho len doporučiť všetkým. Prajem dobrú chuť.