Recept

Jarní chřestový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35289
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
6 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet Sherry
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Řeřicha
1 špetka Sůl
200 g Žampiony - sterilované
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 687kJ
4% Sacharidy 13 g
15% Tuky 12 g
14% Sodík 286 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jarní chřestový salát postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařené výhonky pokrájíme na kousky. Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového vývaru, osolíme a opepříme a nalejeme na chřest.

2

Směs posypeme jemně nakrájenou cibulí. Chřest a půlky sterilovaných žampiónů upravíme na talíře.

3

Zálivka: do rozšlehaného jogurtu vmícháme nasekanou pažitku a osolíme. Na závěr salát se zálivkou ozdobíme sekanou řeřichou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept