Jednoduchý recept

Kaštanový puding se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35292

Ingredience

100 g Cukr moučkový
40 g Džem meruňkový
180 g Kaštany jedlé
0,3 l Mléko plnotučné
35 g Piškoty dětské
0,1 l Smetana čerstvá ke šlehání
3 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
18% Sacharidy 66 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 100 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kaštanový puding se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Kaštany oloupeme, spaříme vroucí vodou, znovu oloupeme a v mléce uvaříme doměkka. Poté je prolisujeme sítem a necháme vychladnout. V míse utřeme prosátý cukr se žloutky a vanilkou do zhoustnutí. Přidáme kaštany, meruňkový džem, rozdrobené piškoty a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a v páře vaříme cca 60 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept