Jednoduchý recept

Houskový puding s vinnou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35293

Ingredience

0,3 ks Citrony
100 g Cukr moučkový
20 g Mandle
120 g Strouhanka
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka
Pěna
10 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
13% Sacharidy 48 g
20% Tuky 15 g
15% Sodík 291 mg
24% Bílkoviny 13 g

Houskový puding s vinnou pěnou postup přípravy receptu:

1

Cukr prosejeme a se žloutky třeme cca 15-20 minut. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nahrubo nakrájené mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.

2

Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinnou pěnou.

3

Pěnu připravíme tak, že ušleháme víno, vejce, cukr a mouku. Poté vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept