Pomerančový puding s vinným krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový puding s vinným krémem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35296 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
35 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Pomeranče |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
Krém | |
3 kávová lžička | Cukr moučkový |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 756,9mg |
Draslík | 432,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový puding s vinným krémem postup přípravy receptu:
1 | Máslo dobře umícháme, přidáme cukr a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe oloupaným a na kolečka nakrájeným pomerančem, zalijeme zbytkem těsta, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. |
3 | Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem. |
4 | Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs. |