Žlutý puding - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žlutý puding
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35298 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Citrony |
70 g | Cukr moučkový |
0,1 l | Malinová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 394,2mg |
Draslík | 118,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Malinová šťáva, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žlutý puding postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme, přidáme žloutky a cukr a třeme do zhoustnutí. Poté vmícháme citronovou šťávu, nastrouhanou kůru z citronu, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou. |