Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35299 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 kg | Chřest zelený |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,4mg |
Draslík | 39,9mg |
Vláknina | 279,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a odřízneme svrchní část výhonků, které povaříme ve vroucí osolené vodě. Zbytek výhonků nakrájíme na drobné kostičky. Z rajčete vydlabeme dužinu a zbytek rajčete nakrájíme na drobné kousky. Parmezán nastrouháme. |
2 | Uvařený chřest slijeme a necháme okapat. Syrové kostičky chřestu dáme na servírovací misky a zalijeme připravenou marinádou. |
3 | Marinádu připravíme: |
4 | Ocet ochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem a pepřem, a na konec vmícháme kousky vařeného chřestu a rajčete. |
5 | Na marinádu navrstvíme vařené kousky chřestu a necháme v lednici vychladit. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem. |