Recept

Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35299
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 polévková lžíce Balsamico ocet
2 kg Chřest zelený
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
75 g Sýr Parmezán
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 896kJ
4% Sacharidy 14 g
21% Tuky 15 g
10% Sodík 191 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zelený chřest s marinádou sypaný parmezánem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a odřízneme svrchní část výhonků, které povaříme ve vroucí osolené vodě. Zbytek výhonků nakrájíme na drobné kostičky. Z rajčete vydlabeme dužinu a zbytek rajčete nakrájíme na drobné kousky. Parmezán nastrouháme.

2

Uvařený chřest slijeme a necháme okapat. Syrové kostičky chřestu dáme na servírovací misky a zalijeme připravenou marinádou.

3

Marinádu připravíme:

4

Ocet ochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem a pepřem, a na konec vmícháme kousky vařeného chřestu a rajčete.

5

Na marinádu navrstvíme vařené kousky chřestu a necháme v lednici vychladit. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept